PC

Minecraft dostigao 300 miliona prodatih primeraka

Godinama je Minecraft bio najprodavanija video igra svih vremena, sa kreativno-fokusiranim sandboxom koji je premašio 200 miliona primeraka još 2020. godine. Njegova prodajna putanja se nije usporila, sa timom iz Mojanga koji sada otkriva da je naslov zvanično prodat u više od 300 miliona primeraka.

Praveći objavu tokom Minecraft Live događaja 2023. godine, tim je otkrio da je na mnogim platformama na kojima je dostupan, vokselasti survival sandbox je zvanicno prodat u 300 miliona primeraka, sa šefom Mojang Studios – Helen Chiang – koja je rekla (kako je preneo WindowsCentral):

“Dok se približavamo 15. godišnjici, Minecraft ostaje jedna od najprodavanijih igara svih vremena, sa preko 300 miliona prodatih primeraka, prekretnica o kojoj niko nije mogao da sanja kada smo svi postavljali naše prve blokove.”

Za kontekst, igra je dostigla 200 miliona primeraka još u maju 2020. godine, sa prethodnim podacima koji stavljaju Minecraft na 238 miliona prodatih primeraka u aprilu 2021. godine. Minecraft je već godinama najprodavanija igra svih vremena, ali sa ovom najnovijom cifrom, njegovo vođstvo se samo proširilo – sa Grand Theft Auto V koji zauzima drugo mesto sa 185 miliona prodatih primeraka.

Naravno, vredi napomenuti da je Minecraft dostupan na skoro svim i svim platformama, uključujući Android i iOS i tako da poređenje nije baš jednako. Ipak, videti bilo koju plaćenu igru koja premašuje 300 miliona prodaja je zaista zapanjujuće. Čini se da je samo pitanje vremena kada će Minecraft dostići pola milijarde prodatih primeraka

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top