PC

Microsoft će radikalno povećati produkciju video igara u narednom periodu

Izvršni direktor Microsofta, Satya Nadella, kaže da kompanija “duplira” na video igre sada kada je kupovina Activision Blizzard grupe finalizovana.

Tokom intervjua za MSN, Nadella je govorio o kupovini od 65 milijardi dolara i njenom značaju ne samo za kompaniju, već i za celokupnu industriju igara.

“To jeste [velika kupovina], ali smo stvarno uzbuđeni zbog toga”, rekao je. “Za nas, postoje nekoliko stvari koje sežu sve do nas kao kompanije. Gejming je jedno, zar ne? Kada razmišljam o Microsoftu, mislim možda na alate za developere, vlasnički softver i gejming.

Nadella je nastavio: “To su tri stvari koje smo radili od samog početka. I tako, za nas, igranje je jedno mesto gde mislimo da možemo stvarno doprineti na tržištu potrošača.”

Izvršni direktor Microsofta zatim je pomenuo činjenicu da vreme provedeno u igrama nastavlja da raste, posebno među mlađim generacijama. Takođe je dotakao način na koji se igre razvijaju i konzumiraju u celini.

“Način na koji se igre prave, način na koji se igre isporučuju, se radikalno menja”, rekao je. “Bilo da je to mobilni telefon, ili konzole, ili računari, ili čak cloud. Tako da se radujemo što ćemo stvarno udvostručiti napore i kao proizvođač igara i izdavač.

“Sada ćemo biti jedan od najvećih izdavača igara i takođe kao kompanija koja gradi platforme za to.”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top