Vesti

Soni očekuje najbolji period prodaje Playstation konzola (PS5) u istoriji

FOTO: Sony

Sony Interactive Entertainment (SIE) očekuje jednu od najjačih sezona prodaje PlayStation konzola ovog praznika.

To je prema SIE starijem potpredsedniku i šefu globalnog marketinga Ericu Lempelu, koji je rekao za Barron’s (preko Resetera) da će ovo biti prva božićna sezona kupovine kada će svako ko želi da kupi PS5 moći da ga pronađe.

“Naša očekivanja za PlayStation 5 jesu zaista jaka”, rekao je on. “Očekujemo jednu od najjačih sezona u našoj istoriji u pogledu prodaje konzola.

“To je kombinacija sjajnog proizvoda koji imamo i naslova koji su izdati od lansiranja – kao i najskorije sa Marvel’s Spider-Man 2.”

Objavljen prošle nedelje, Spider-Man 2 je najbrže prodavana igra PlayStation Studios u istoriji, prodavši 2,5 miliona kopija u prvih 24 sata, prema Soniju.

Lempel je takođe opisao VR kao značajan posao za Sony, ali jedan koji još nije dostigao svoj potencijal.

“VR kategorija je važna za nas. To je kategorija koja nam može pomoći u inovacijama”, rekao je on. “Nikada neće biti jedini način na koji ljudi igraju igre, ali sam srećan što smo u tome. Postoje sjajna iskustva koja se mogu doživeti i potrošačima se stvarno sviđa. Ali to je za nas tek početni posao.”

Sony je rekao u julu da su prodaje PS5 premašile 40 miliona širom sveta. PS4 ostaje njegova najbrže prodavana konzola koja je dostigla taj cilj, prodavši 40 miliona primeraka dva meseca ranije, ali nije se suočila sa istim problemima sa snabdevanjem povezanim sa Covidom koji su usporili PS5.

Kompanija cilja da isporuči 25 miliona PS5 konzola tokom svoje tekuće fiskalne godine koja se završava u martu 2024. Ako se to postigne, oboriće se rekord prodaje konzola star 25 godina kada je originalni PlayStation isporučio 22,6 miliona jedinica tokom perioda od 12 meseci.

Sony će izdati PS5 Slim u novembru. Kao i launch model, novi će biti dostupan u standardnim i digitalnim izdanjima. Prema kompaniji, nova konzola je smanjena po volumenu za više od 30%, a po težini za 18% i 24% respektivno u poređenju sa trenutnom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top