PlayStation 5

Sony patentirao pametni sistem adaptivne težine gejmpleja u video igrama

Sony je nedavno objavio patent koji opisuje inovativnu tehnologiju koja bi menjala težinu igre u realnom vremenu, prilagođavajući se sposobnostima igrača u hodu.

To nije koncept koji je potpuno nepoznat u gejmingu, ali Sonijev patent govori o unapređenju ili elegantnijem oblikovanju onoga što već postoji.

To je ‘Adaptive Difficulty Calibration For Skills-Based Activities In Virtual Environments’, i koristi elegantne algoritme da proceni kako korisnik igra i bavi se određenim mehanikama, elementima i okolnostima.

Zatim će prilagoditi težinu tako što će te elemente učiniti težim ili lakšim za rukovanje kako bi podstakao igrača da ostane angažovan duže, izbegavajući frustraciju ili osećaj da je igra previše laka.

Umesto odabira tradicionalnog podešavanja težine, algoritmi detaljno opisani u patentu bi bili dinamični, nudeći svakom igraču prilagođeno iskustvo koje je najbolje prilagođeno njima.

To bi gotovo nemoguće učinilo da neko sa strane proceni koliko je igra teška pre nego što je kupi, jer bi na kraju bila drugačija za svakoga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top