PLAY! ; PLAY! Zine

Philips iduće godine donosi monitor sa 8K rezolucijom

Iako smo još uvek udaljeni od 4K rezolcije kao standardne u izradi monitora za računare, kompanija Philips nam već za narednu godinu priprema Philips Demos 328P8K, monitor sa dijagonalom od 32 inča i neverovatnom 8K rezolucijom(7680×4230 piksela).

Naravno, 8K sadržaja još uvek nema ili ga ima jako malo, a isto tako je mala verovatnoća da će neka od modernih grafičkih kartica biti u mogućnosti da pokrene neku ozbiljniju video igru. Zato je ovaj montor namenjen kreatorima sadržaja, poput grafičkih dizajnera, kojima je u radu potrebna što veća gustina piksela.

Monitor dolazi sa ugrađenom web kamerom i dva zvučnika, sa 3W jačine. Tu su dva display porta i USB-C port, a za osvetljenje Philips koristi HDR 400, sa stopom osvežavanja ekrana od 60Hz i AdobeRGB alatom za 100$ vidljivost boja.

Cenu je jako teško odrediti, ali kada se pogleda Dellov monitor sa sličnim specifikacijama, koji trenutno košta 3900€, onda se može pretpostaviti da Philips Demos 328P8K neće koštati ispod 4000€, što je još više potvrđuje da nije namenjen “običnim” potrošačima.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!