PC

Developeri kažu da prodaja na Linuxu čini 0,1%, ali istovremeno i preko 20% prijava problema

U vreme Kickstarter renesanse starih igara i žanrova, često je jedan od ciljeva koje su developeri zacrtali, a koje su fanovi često želeli, bio i to da se igra pojavi na popularnom nezavisnom operativnom sistemu Linux.

Iako ovo za developere često predstavlja noćnu moru, oni su to stavljali kao jedan od ciljeva kada se dostigne određena svota novca, i zatim su često to ispunjavali, ali neretko zbog mnogih problema i nisu.

Kada pogledamo računicu koju je početkom ove godine izbacio jedan od developera igre Planetary Annihilation, postaje nam jasno i zašto.

Naime, on je otkrio da i pored “glasne manjine” koja uvek traži da igra stigne i na Linux, prodaja Linux verzije obično čini manje od 0,1% procenata (jedan kopija na svakih 1000 prodatih), ali i da istovremeno stvara najviše problema i prijava bagova, krešovanja i drugih tehičkih problema, do te mere da čak 20% svih tehničkih žalbi dolazi od onih igrača koji imaju Linux kopije igara.

Ovakve informacije svakako odbijaju studije od toga da se posvete radu na Linux verziji, koja, čini se, nije vredna ni truda ni vremena, posebno zbog toga što donosi i brojne izazove.

Koristite li vi Linux i da li se igrate na njemu?

Comments
Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top