PC

Virus koristi Discord za krađu ličnih podataka korisnika

Trojanski virus sa pravom nosi takav naziv, a hakeri stalno prolaze nove načine za krađu ličnih podataka korisnika.

Sada je to učinjeno kroz popularnu platformu za komuniciranje igrača – Discord.

Discord Windows aplikacija se pomoću posebnog virusa pretvara program za krađu podataka bez da korisnici i to primete, pošto taj malware funkcioniše tako što se integriše u samu aplikaciju kroz modifikaciju ključnih fajlova i procesa.

Kao i svaki drugi virus koji krade podatke, Spidey Bot, kako su ga mnogi nazvali, predstavlja opasnost po podatke korisnika. Za sada je evidentirano da virus može doći do informacija kao što su mejl adresa, broj telefona, informacije o kreditnim karticama, IP adresu, rezoluciju ekrana, a upotrebom ovog virusa je moguće doći i do šifri korisnika.

Nadamo se da će razvojni tim iza Discorda uspeti da reši sve ove probleme u što kraćem roku, kako bi se korisnici zaštitili.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top