PC

Problemi za Google Stadia već na samom startu

Guglov servis za strimovanje video igara putem oblaka je i zvanično stigao, ali prvi utisci nisu uopšte pozitivni, već imamo niz negodovanja od strane korisnika.

Prvo razočarenje je došlo još pre lansiranja, pošto je objavljeno da Stadia neće posedovati mnoge funkcije koje su bile najavljene da će biti tu od prvog dana.

Sada, kada su svi imali prilike da konačno isprobaju servis, uvideli su da stvari nisu onakve kao što se očekuje. Veliki problem jesu performanse i rezolucija prenosa, gde su mnogi prijavili dosta “seckanja”, lag, pad frejmrejta, dok je rezolucija bila znatno niža od obećane 4k.

Naravno, ljudi koji su probleme prijavili su naveli da poseduju brzinu interneta daleko viša od preporučene za korišćenje Stadia servisa, poput brzina od 200 i 300Mbps.

Čak i da problema nema, mnogi su već ovaj servis proglasili potpunim promašajem, dok Džejson Šrier, novinar portala Kotaku, otkriva da je broj prednaručenih znatno ispod očekivanja kompanije Google, a stanje se nije popravilo ni sa zvaničnim puštanjem u rad.

To je donekle i očekivani rezultat, jer zašto bi iko davao gomilu novca za nešto što ne funkcioniše, a pritom treba dati još novca kako bi kupio igre za igranje na tom servisu i to po punoj ceni.

Google bi trebao da se ozbiljno pozabavi rešavanjem problema, kao i idejom promene biznis modela, pošto Majkrosoft opasno diše za vratom i već je objavio da će njegov cloud-streaming servis biti deo Xbox Game Pass servisa, što znači da pretplatnici imaju gotovo 200 igara u ponudi po istoj ceni.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top