PC

Steam od sada nudi opciju da igru vratite 14 dana nakon što ste je kupili

Valve je promenio neke stvari kada je u pitanju digitalna distribucija igara i uveo mogućnost da igru vratite (odnosno da vam bude vraćen novac) 14 dana nakon što ste je kupili, ako iz nekog razloga niste zadovoljni kupovinom.

Kako iz ove kompanije navode, u slučaju da vaš hardver nije u stanju da na pravi način pokrene igru, igru ste kupili greškom ili igra jednostavno nije ispunila vaša očekivanja u prvih sat vremena, možete je vratiti i novac će vam biti nadoknađen. Važna napomena u vezi novog sistema je to da je uslov da biste igru vratili to da u njoj niste proveli duže od dva sata.

Ovim potezom Valve će sebi olakšati poslovanje u određenim zemljama Evropske Unije čiji zakoni zahtevaju mogućnost vraćanja digitalni robe u određenom vremenskom periodu, baš kao što je slučaj i kod fizičke robe.

Konkurentski servisi digitalne distribucije takođe imaju slične opcije. GOG nudi povraćaj novca 30 dana od kupovine ali u slučaju da igra nije downloadovana. Origin nudi opciju vraćanja igre u roku od 24 sata od kada ste je prvi put pokrenuli.

Valve takođe navodi da neće tolerisati zloupotrebu ove nove politike, i to da je ona uvedena kako bi se zaštitili kupci a ne kao način da se dobiju besplatne igre. Međutim, interesantno je da su naveli i to da je “dozvoljeno ponašanje” da u slučaju ako ste igru kupili nešto pre nego što je ona bila na rasprodaji, zatražite povraćaj novca i onda istu tu igru kupite po sniženoj ceni na rasprodaji.

Za sve informacije u vezi nove Steam politike, posetite ovaj link.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top