Vesti

Hidetaka Suehiro Swery65 osnovao novi indie games studio!

Dizajner igara Hidetaka Suehiro poznatiji kao Swery65, koji se povukao iz Access Games zbog bolesti, vraća se dizajnu igara, ali ovaj put u sklopu svog ličnog studija “White Owls”. Swery je poznatiji po svom učešću u razvoju naslova kao što su Deadly Premonition i D4: Dark Dreams Don’t Die, je izjavio da još uvek nije odlučio koji će biti glavni fokus studija White Owls, ali da ne želi da se limitira i da u obzir dolazi sve od igara i knjiga do virtualne realnosti VR i obrazovnih promo materijala.

Svoju odluku, Swery je obrazložio promenama koje se dešavaju na japanskom tržištu igara i potrebom za većom ličnom slobodom pri dizajnu, nečim što mu nije bilo omogućeno unutar Access studija. O imenu svog studija (Bele Sove) kaže da je to zbog novopronađene mudrosti koji smatra da je stekao sa godinama, po simbolici sova u grčkoj mitoloziji. Sa obzirom da je Hidetaka u poslu duže od 20 godina, i između ostalog nosi i titulu budističkog sveštenika, ostaje nam da mu verujemo da poseduje mudrost za rad samostalog studija.

Za studio White Owls u kom su jedini javno izlistani zaposleni sam Swery i njegova plišana igračka majmunče, kaže da postoje dogovori sa mnogo istomišljenika dizajnera sa japanske scene, sa iskustvom i željom da rade samostalno i slobodno, ali i da će kompanija ostati mala i po njegovoj želji agilna. Za Access Games je takođe izjavio da je čitava veličina operacije prevazišla okvire njegove komfor zone, i da želi da proizvodnja igara unutar White Owls bude mnogo dinamičnija.

 

Ostaje nam samo da poželimo sreću Sweriju i Belim Sovama u nadi da će nas nagraditi kvalitetnim igrama i sadržajem iz svog novog studija.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top