PC

Steam postavio novi rekord po broju konkurentnih korisnika

Kompanija Epic Games sa svojom platformom za distribuciju igara pokušava da se pokaže kao oštra konkurencija dugogodišnjem vladaru, Valveovom Steamu, i to po ponudi igara i davanjem veće svote novca developerima.

Od osnivanja Epic Games Store je prošlo više od godinu dana i dok je ta platforma sakupila dosta korisnika, ona ipak ne predstavlja veliku pretnju za Steam, koji je nedavno dostigao novu rekordnu cifru kada su u pitanju korisnici koji su se istovremeno našli na tom jednom mestu.

Novi rekord po broju konkurentnih korisnika je postavljen sa 18.801.944 korsnika, što je za oko 300.000 više u odnosu na prošli rekord, i predstavlja odlični pokazatelj o kojoj se popularnosti govori.

Rekord je postavljen tokom prošlog vikenda, kada po pravilu najviše ljudi koristi Steam. Ono po čemu se ovaj novi rekord razlikuje od starog je da je sada manje igrača bilo u igrama, oko 5,8 miliona u odnosu na 7.

Steam zasluženo beleži porast popularnosti, jer je prethodne godine učinjeno dosta po pitanju ugodnosti korisnika, kao što je ogromna promena dizajna platforme, saradnja sa drugim platformama i veća podrška za kinesko tržište, koje inače beleži najveći rast po broju korisnika.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top