PC

Cyberpunk 2077 ostao bez igrača 3 puta brže nego The Witcher 3

FOTO: CD Projekt

Cyberpunk 2077 je imao turbulentni izlazak sa problemima koji se nastavljaju i igrače teraju da ipak pričekaju na preko potrebne ispravke.

Sam izlazak igre prošao je prilično uspešno, sa preko 13 miliona prodatih primeraka za 10 dana, a Cyberpunk 2077 je ujedno postao prva singlplejer igra sa preko milion konkurentnih igrača na Steamu. Međutim, početni uspeh nije dugo održao igrače u igri, pošto je kroz samo 3 nedelje izgubio 79% igračke baze, što je dosta brže nešto kada je u pitanju prethodnih hit poljske kompanije – The Witcher 3. Ovaj naslov iz 2015. godine je debitovao sa svega 92.000 igrača prvog dana, ali je 79% igrača od te početne cifre izgubio tek nakon 3 meseca.

The Witcher 3: Wild Hunt beleži konstantno interesovanje i u ovom periodu, prvenstveno zahvaljujući seriji u Netfliksovoj produkciji, dok bagoviti Noćni grad nije mesto u kojem bi se igrači našli, barem ne za sad.

Cyberpunk 2077 je uklonjen sa Playstation prodavnice i igračima je vraćen novac, a nedavno je na vrata kompanije CD Projekt pristigla prva tužba od strane investitora na konto fijaska.

Developeri su trenutno angažovani za rad na ispravkama i spremaju dve obimne zakrpe koje će se pojaviti u januaru i februaru. Ostajemo optimistični po pitanju tih ispravki i nadamo se da će CDPR uspeti da stvari preokrene na bolje i povrati igrače.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top