PC

Star Wars franšiza donela 3 milijardi dolara profita za Electronic Arts sa 52 miliona prodatih igara

Može se reći dosta toga o načinu na koji je Electronic Arts postupao sa pravima na Star Wars franšizu u poslednjim godinama. Većina fanova će se složiti da ona nije iskorišćena do maksimuma i da je blago upropašćena lošim poslovanjem, odnosno loot kutijama i mikrotransakcijama.

Electronic Arts sa brojkama tvrdi drugačije. Izgleda da je posedovanje prava na izdavanje Star Wars igara prilično lukrativan biznis za EA, pošto je od ovih igara generisano preko 3 milijardi dolara profita kroz 52 miliona prodatih igara.

Pod 52 miliona prodatih kopija računaju se igre Knights of the Old Republic, Squadons, Battlefront serijala i Jedi: Fallen Order, dok je besplatno ostvarenje Galaxy of Heroes samostalno donelo milijardu dolara.

Samo iz ovog razloga, Electronic Arts neće dići ruke od izrade Star Wars igara, a i Dizni je otkrio da će nastaviti saradnju sa ovim izdavačem, iako drugi studiji već rade na ovim igrama, kao što je Ubisoft. Electronic Arts zapravo ima nekoliko Star Wars naslova u izradi koji nisu zvanično predstavljeni. Po glasinama, jedan od njih je Jedi: Fallen Order 2, kao i kompaktnije iskustvo nalik na prošlogodišnji Squadrons.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top