Nintendo Switch

Super Mario 3D World + Bowser’s Fury – PREVIEW

FOTO: Nintendo

Dugo sam čekao da Switch dobije neku zaista kvalitetnu, originalnu Super Mario igru… I pre nego što horda Odyssey fanova ponovo počne da me gađa kamenicama, dozvolite mi da se izjasnim! Pred nama je jedan ubitačno kvalitetan Super Mario naslov!

Kolekcija o kojoj smo skoro pisali, a koja je u sebi sadržala vanvremenski Super Mario 64, uvek originalni Sunshine i naravno fantastični Galaxy, ipak je bila samo paket portova. Pa ni jedna polovina naslova o kome sada govorimo, nije u celosti originalna igra već svojevrsni remaster sa Wii U-a.

Bio remaster ili ne, taj Super Mario 3D World ima moju bezrezervnu garanciju kao igra pravog Super Mario duha, kakav bi svaka od “glavnih” igara u serijalu trebalo da ima. I dok sadržaj do četvrtog sveta (koliko sam za sada uspeo da pređem) nema nekih značajnih razlika na polju gejmpleja, grafika deluje dotegnutije, naročito po pitanju osvetljenja. Mada mislim da je svakako jedan od najlepših noviteta mogućnost da igru igramo gde god da se nalazimo, zahvaljujući portabilnosti Switch-a.

Sa druge strane, verovatno najlepše iskustvo u igranju pružiće vam multiplejer, naročito ukoliko imate još troje drugara koji su radi da se zajedno upustite u jednu od najlepših Super Mario avantura svih vremena.

Mada imam osećaj da će u daljem toku igre biti još nekih noviteta o kojima ćemo, ukoliko se uopšte pojave, morati da govorimo u finalnoj verziji ove recenzije, druga polovina igre koja nosi naslov Bowser’s Fury – potpuno je nova igra i celina za sebe.

A šta bih mogao o njoj da kažem nakon što sam je probao, osim… Da je u pitanju apsolutno savršen Super Mario naslov! Bowser’s Fury je sve ono što sam se nadao da će Super Mario Odyssey biti, a nije bio ni nalik. Sve ono o čemu sam maštao da će nam Odiseja pružiti, dok sam iznova gledao trejlere i češao palčeve, a šta se nije dogodilo.

Otvoren svet, besprekoran dizajn, osećaj dostignuća. Tri stvari koje predstavljaju kombinaciju onoga čemu su Super Mario igre do sada stremile i ono u čemu su uvek bile najbolje. Ovo je ona prava, izvorna receptura najpoznatije platforme na svetu, prožete modernim elementima koji su već duže vreme među nama, ali nikada nisu bili ispravno implementirani tu gde su bili najpotrebniji.

Iskreno govoreći, dok pišem ovaj tekst na pameti mi je samo želja da se što pre vratim u igru. Ta čežnja i gotovo dečačka radost koju dugo nisam doživeo, otopili bi mraz i sa najhladnijeg srca ljubitelja Super Mario Odiseje, ne bi li mi odmah potom pružio ruku u znak pomirenja. Zauzvrat, mogao bih da mu pružim samo kontroler, ne bismo li zajedno zaigrali ovo sjajno ostvarenje.

Nemojte propustiti kompletnu recenziju, nakon što još malo… “istestiram” igru. Imam osećaj da će biti ispunjena opravdanim hvalospevima, na koje smo dugo čekali i vi, a bogami i vaš skromni autor teksta.

AUTOR: Milan Živković

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top