PC

Unreal 5: “4K kvalitet po ceni 1080p rezolucije”

Pravi prelazak na next-gen grafiku i tehnologiju označiće dolazak Unreal 5 endžina, iz kuće kompanije Epic Games.

Njegov dolazak će se dogoditi početkom 2022. godine, ali je već sada dostupan developerima kao ranija, takozvana beta, verzija. Uz pružen pristup developerima, stigao je i impresivni demo sa kojim su otkriveni i neki novi benefiti pored već fotorealistične grafike.

Jedan od noviteta je funkcija nazvana Temporal Super Resolution. Ovako “na prvu”, ne zvuči ništa spektakularno, ali je zapravo reč o opciji koja će kreirati oštrije geometrijske detalje sa stabilnijim prikazom približnim prirodnoj 4K rezoluciji po ceni 1080p prikaza.

U šuštini to znači da hardver koji nije u mogućnosti da 4K sadržaj renderuje sa prihvatljivim frejmrejtom(iznad 30FPS), zahvaljujući Temporal Super Resolution može postići viši frejmrejt sa 1080p rezolucijom a prikaz će biti blizak 4K kvalitetu.

Epic je prikazao poređenje na jednom kadru, ali u 2 različite rezolucije. Jedan u pravoj 4K rezoluciji na kojem se postiže 18,6FPS, a u 1080p rezoluciji sa sličnom oštrinom prikaza frejmrejt ide do 43.

Ova funkcija, ili bolje reći algoritam, će biti dostupan na svim grafičkim karticama, sa Vulkan, DirectX 11/12 tehnologijama, kao i na next-gen konzolama – PS5 i Xbox Series X/S. Time će svi igrači dobiti kvalitetniji prikaz, bez potrebe da žrtvuju išta zarad 4K kvaliteta.

4K rezolucija
1080p rezolucija
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top