PC

Sony saradnja sa Call of Duty franšizom može potrajati do 2026.

Nakon najave da će Microsoft kupiti Activision Blizzard, jedno od neposrednih pitanja koje se pojavilo bilo je šta to znači za najveću franšizu izdavača: Call of Duty.

Od 2014. godine, PlayStation ima ekskluzivne marketinške ugovore sa Call of Duty, neraskidivo povezujući franšizu sa PlayStation brendom (a takođe uključuje i neke ekskluzivne sadržaje za PlayStation).

Prema insajderu iz industrije Tomu Hendersonu, iako ne znamo sve detalje ugovora između Sonija i Activisiona u vezi sa Call of Duty, ugovor – koji je sklopljen mnogo pre objave kupovine – kaže se da važi za naredne 3 igre.

To znači da će Call of Duty Modern Warfare 2, Warzone 2 i trenutno nenajavljena sledeća COD igra od Treyarch-a potpasti pod ove prethodno potpisane ugovore i tako će i dalje imati određene „PlayStation prednosti“ pored ekskluzivnog marketinga.

Kako je pomenuto, tačne specifičnosti posla između dve kompanije nisu poznate. Sasvim je moguće da ugovor sprečava dodavanje COD-a na usluge pretplate koje nisu kompanije Soni. Na kraju krajeva, mnoge Call of Duty igre u prošlosti su na kraju našle svoj put na PlayStation Plus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top