Vesti

Apex Legends unapređuje sistem rangiranja na zahtev fanova

Tim Apex Legends-a je otkrio značajne promene u sistemu rangiranja igre koje su planirane za Sezonu 18. Ova battle royale igra redovno dobija nove nadogradnje i pregršt sadržaja svake sezone od svog lansiranja 2019. godine. Novi likovi obično privlače veliku pažnju, ali ponekad su to druge promene koje najviše utiču na Apex Legends.

Od početka Sezone 17, neki igrači Apex Legends-a smatraju da sistem rangiranja ima veliki problem. Kritičari sistema tvrde da je napredovanje u rangiranju postalo suviše lako. Previše igrača, tvrde oni, doseže rang Masters, čime se umanjuje prestiž i slava ovog ranga. To je dovelo do zahteva za modifikacijama sistema kako bi se uspostavila ravnoteža, i čini se da su developeri poslušali te zahteve.

1. jula, developeri su najavili nadolazeće promene u sistemu rangiranja koje su osmišljene da se obrate pritužbama i da učine penjanje na takmičarskoj lestvici izazovnijim. Prvenstveno, dodeljivanje Ladder bodova će biti umanjeno, a veće kazne za gubitak Ladder bodova će biti uvedene za igrače na Diamond Tier. 

Ove promene su osmišljene kako bi se smanjio broj igrača koji će dosegnuti rang Masters i izjednačilo rangiranje. Pored promena u Ladder bodovima, rangiranje će takođe videti modifikacije u matchmaking-u. Apex Legends se ubraja među FPS igre sa visokim nivoom veštine, i developeri rade na tome da se osigura da najveštiji fanovi igraju redovno zajedno. Developeri ističu da se mnoge od problema sa rangiranjem odnose samo na igrače na višim rangovima, i nadolazeće ažuriranje će rešiti problem dok će ostatak sistema ostati nepromenjen.

Upravljanje složenim sistemom rangiranog takmičenja u popularnoj igri uvek je izazov, a problemi će se sigurno javljati kada se naprave promene. Od lansiranja, razvojni tim radi naporno, reagujući na probleme i ažurirajući funkcije i sisteme. Ranije ove godine, ažuriranje Apex Legendsa rešilo je probleme sa Horizon, a sada je cilj rešiti mnogo veći problem.

Sa ovim poboljšanjima koja dolaze tokom Sezone 18, koja počinje u avgustu, rangiranje bi trebalo da doživi značajno ponovno balansiranje, a penjanje na vrhunske rangove će ponovo biti pravi izazov. Ambiciozni takmičari će želeti da pregledaju najbolje likove u Apex Legendsu i usavršavaju svoje veštine u pripremi za nadolazeće bitke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top