Vesti

CD Projekt Red otpušta oko 10% zaposlenih

FOTO: CDPR

Prošle godine, CD Projekt Red je najavio ogroman plan naslova, sa novom Witcher trilogijom, novim Witcher spin-off igrama i nastavkom Cyberpunk 2077. Nažalost, trenutno su svi ovi projekti u ranoj fazi i kao rezultat toga, CD Projekt Red se našao u situaciji da ima “previše zaposlenih”.

Ove nedelje, CD Projekt je objavio novo organizaciono ažuriranje, potvrđujući planove za otpuštanje oko 100 programera, što je nešto manje od 10% radne snage kompanije.

U najavi, izvršni direktor kompanije CD Projekt Red, Adam Kiciński, rekao je: “Nema laganog načina da se ovo kaže, ali danas imamo previše zaposlenih. Imamo talentovane ljude na brodu koji završavaju svoje zadatke i na osnovu trenutnih i očekivanih potreba projekta, već znamo da za njih nemamo druge prilike u narednoj godini.”

Obično razvoj igara počinje sa manjim timovima u predprodukciji, a tim se povećava do punog obima proizvodnje nakon što su postavljeni temelji i planiranje. Iako CD Projekt Red trenutno ima mnogo igara u razvoju, sve su one u ranoj fazi, tako da je ovakva najava u skladu sa trendovima u industriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top