Gadgets

Zanimljiv MMO miš – Redragon Aatrox

Proizvođači se često trude da različitim inovacijama na periferijama privuku različite slojeve kupaca pa su tako jedno vreme takozvani MMO miševi sa mnogo dugmića prosto preplavili tržite. Sada ih viđamo nešto ređe ali potreba za njima itekako postoji tako da nam je i Redragon dao jedan takav model na testiranje. 

Redragon Aatrox

Moramo priznati da Redragon nekada sa nazivima svojih uređaja zaista ide u malo ekstreme pa je tako uređaj koji smo dobili zaista čudnog naziva Aatrox. Sama kutija i ono što se u njoj nalazi je sa druge strane potpuno standardno i radi se o jednom klasičnom mišu koji se povezuje kablom a ima nešto malo veće dimenzije. S obzirom na namenu miš je i vrlo značajno anatomski oblikovan pa će dobro ležati u ruci, pogotovu onima koji imaju veću šaku, ali je namenjen isključivo desnorukim korisnicima pa na to treba obratiti pažnju. Glavna karakteristika ovog uređaja je red od 8 dugmića pod palcem desne ruke koje dopunjuju još dva tastera iznad njih a koji su standardni forward i back dugmići. Specijalni tasteri su numerisani brojevima od 1 do 8 a iako su raspoređeni dosta standardno u dva reda po četiri nagnuti su na suprotne strane, kao neki mali talasi, tako da bez problema možete naći tačno onaj koji vam u tom trenutku treba. Logika je vrlo jednostavna, ukoliko igrate igre u kojima često morate koristiti neke prečice za magije, specijalne sposobnosti i slično preko priloženog softvera definišete koji taster radi šta i sve vam je tu na dohvat samo jedne ruke. U teoriji to izgleda vrlo zanimljivo ali iskren da budem meni se u praksi vrlo često dešavalo da mešam šta sam vezao na koji taster, mada je to najčešće stvar navike i stila igre svakog pojedinačnog igrača. Što se Redragon Aatrox uređaja tiče dugmići su na dobrom mestu i lako se mapiraju i pritiskaju, za ovakav tip uređaja je to najbitnije. 

Kao što smo već primetili miš je solidno većih dimenzija tako da je najlakše ga koristiti kada je potpuno prekriven šakom, a sa gornje strane se nalaze još i tasteri za promenu DPI osetljivosti, naravno dva glavna dugmeta i točkić. Proizvođač takođe navodi da ovakav oblik prati ergonomiju šake i smanjuje zamor. Plastika od koje je izrađen je solidnog kvaliteta i prijatna je pod rukom, naravno imajući u vidu budžetski cenovni rang kome Aatrox pripada. Tu je i puno RGB osvetljenje pa miš i izgleda vrlo primamljivo. Sa donje strane se nalaze veliki klizači a na računar se povezuje preko USB porta s kojim je povezan končanim kablom koji je izuzetno prijatan na dodir i solidno lagan. 

Senzor maksimalne rezolucije 12.400 DPI potpisuje PixArt a što se ostalih karakteristika tiče bez problema može da izdrži ubrzanje od 30G tj da prati više od 200 inča u sekundi. DPI promene se vrše u pet setovanih podešavanja, a same rezolucije svakog podešavanja možete fino doraditi iz priloženog softvera. Iako rezolucija možda nije najviša kada se uporedi sa top modelima uvek u vidu treba imati namenu ovog uređaja a to nisu brze FPS igre već upravo MOBA i slični žanrovi gde osetljivost nije toliko bitna koliko da se prava komanda aktivira u pravom trenutku. 

Zaključak

Redragon Aatrox je pravi predstavnik MMO kategorije miševa gde donosi lako podešavanje velikog broja tastera, što je u ovoj klasi i najbitnije, ali i solidan senzor i dobru ergonomiju. Kada na to dodamo vrlo konkurentnu cenu i garanciju od 3 godine koju nudi Redragon svakako ga treba uzeti u razmatranje ukoliko ste u potrazi za baš ovakvim tipom uređaja. 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top