PC

Microsoft bi mogao napustiti Xbox gejming ako Game Pass omane

FOTO: Xbox

Da li postoji scenario u kojem bi Microsoft i Xbox potpuno napustili poslovanje sa igrama? Prema šefu Xbox-a Phil Spenceru, odgovor je da.

Kao deo masovnog curenja informacija iz sudske parnice Microsoft protiv FTC-a, jedan veliki deo informacija došao je kada je Spencer govorio o Xbox Game Pass servisu i rastu koji mu je potreban. Procureli dokument pokazuje putanju rasta za pretplatnike Xbox Game Passa u narednim godinama. Projekcije pokazuju da će usluga preći 100 miliona pretplatnika negde između fiskalne godine (FY) 2029. i FY30.

Odgovarajući na prikazani dokument sa projekcijama, Spencer je rekao da bi Microsoft “morao da donese drugačiju odluku sa poslovanjem” ukoliko brojevi ne bi rasli brže od projekcija. To bi moglo značiti napuštanje.

“”Ne verujem da bi buduće poslovanje Xboxa izgledalo ovako. Ovo je prezentacija naše organizacije za uređaje za tim za vođenje igara, dakle ovo je pogled tima koji je zadužen za izgradnju našeg hardvera na ono što bi buduće poslovanje izgledalo.

Mogu prilično sigurno reći da ako ne napravimo više napretka od ovoga van konzole, izašli bismo iz posla sa igrama. Ako bi ovo bio ishod – ne verujem da bismo još uvek bili u poslu.

Većina naših korisnika se nalazi van našeg sopstvenog hardvera, nadam se ranije nego 2030. Dakle, kada ste me pitali da li se slažem sa ovim grafikonom da bi svetlo zelena i plava boja, zavisno od boja koje tamo vidite, morale biti mnogo veće mnogo ranije. Rekao bih da bi do FY26, ’27 trebali biti u toj poziciji, ili bismo morali doneti drugačiju odluku sa poslovanjem.””

Trenutno se navodi da Xbox Game Pass ima preko 30 miliona članova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top