PC

Guitar Hero franšiza se vraća iz mrtvih

U ovom trenutku, svi znakovi ukazuju na to da će se Activision Blizzard spojiti sa Microsoftom već sledeće nedelje. Još jedan znak da se to zaista dešava dolazi preko Activisiona, jer je kompanija ove nedelje održala interni sastanak da bi razgovarala o budućnosti kompanije pod Microsoft krovom.

Prema izvorima koji su razgovarali sa Windows Central, Activision je održao sastanak sa svojim zaposlenima, sa izvršnim direktorom, Bobby Kotickom, pa čak i glumcem i voditeljem/predstavnikom, Jamesom Cordenom, koji je očigledno prijatelj Koticka. Tokom ovog sastanka, iako status dogovora nije bio adresiran, šefovi Activisiona su željni da imaju pristup Microsoftovim resursima, posebno kompanijskom R&D odeljenju.

Kotick zamišlja budućnost u kojoj se headset (poput Microsoft-ovog Hololensa), ili tehnologija poput Maskovog Neuralinka mogu koristiti za kontrolu gejmplej iskustava i pružanja više praktičnog iskustva igračima. Pod Microsoftom, postoji i interesovanje za vraćanje Guitar Hero igara, mada su muzičke licence zaista skupe, pa ćemo morati da sačekamo i vidimo koliko je to zaista izvodljivo.

Još uvek nije jasno koliko će tačno Kotick biti uključen jednom kada Activision promeni ruke. Iako promene na vrhu možda neće biti neposredne, očekujemo da vidimo neke promene tokom sledeće godine. Activision očekuje ovo i u određenim oblastima, sa kompanijom koja je ove nedelje izdala javnu izjavu da se obrati Game Pass, potvrđujući da novi i nedavni naslovi poput Diablo IV i Call of Duty: Modern Warfare 3 neće stići na servis ove godine, ali verovatno hoće 2024. godine.

Dok ti glavni naslovi iz 2023. godine možda neće odmah stići na Game Pass, drugi izvori tvrde da Microsoft zaista ima planove da određene Activision naslove donese na Game Pass ubrzo nakon zatvaranja kupovine. Sve u svemu, verovatno ćemo videti neke klasične omiljene COD igre koje se pridružuju servisu. Sa strane PC-a, Microsoft će biti voljan da pojača PC Game Pass sa dodacima poput StarCraft.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top