PC

Monster Hunter World ima ogroman porast popularnosti na Steamu

Iako je Monster Hunter World ostao popularan na Steamu, njegov najviši broj igrača tokom poslednjih nekoliko godina bio je znatno niži u poređenju sa lansiranjem, sve do kraja 2020. godine. Međutim, igra trenutno doživljava ponovni uspon, dostižući blizu 150.000 vrhunskih istovremenih igrača.

Monster Hunter World je prvi put izdat na PC-u u avgustu 2018. godine, dostižući preko 330.000 istovremenih igrača tokom meseca lansiranja. Ovo je opalo na manje od 100K vrhova do decembra 2018. godine, pre nego što je ponovo poraslo 2020. godine, sa stotinama hiljada mesečnih igrača tokom većeg dela godine. Od 2021. godine, igra je uglavnom dostizala manje od 50.000 istovremenih igrača mesečno.

Uz Steam Winter Sale, došlo je do značajnog povećanja aktivnih PC igrača, sa porastom od 175% u decembru 2023. godine, a vrhunski broj istovremenih igrača skočio je na nešto manje od 130.000. Ovaj trend se nastavio snažno u januaru, sa igrom koja je dostigla preko 144.000 istovremenih igrača prema SteamDB.

Capcom već neko vreme radi na next-gen Monster Hunter  igri, koja će pratiti Monster Hunter World. Monster Hunter Wilds je otkriven na The Game Awards i biće objavljen 2025. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top