PC

Stronghold: Warlord je nova igra u čuvenom serijalu strategija!

Stronghold, popularni serijal strategija u realnom vremenu, je svoj vrhunac doživeo sa prve dve igre u serijalu, koje su izašle početkom ovog veka, a svakako je “najslavniji” naslov Stronghold: Crusader, koji sasvim zasluženo predstavlja jedan od klasika ovog žanra.

Igre iz serijala koje su se pojavljivale u ovom veku, Stronghold 3 (2011), Stronghold Kingdoms (2012) i Stronghold Crusader II (2014), iz raznih problema i razloga nisu uspele da uhvate duh i zaraznost originalnih igara, pa su prolazile loše i kod kritike i kod publike, te otuda jedna duža pauza.

Ta pauza je nakon pet godina razbijena na ovom E3 festivalu, najavom konačno nove igre – Stronghold: Warlord.

Po prvi put, ovaj serijal nas vodi na Daleki istok, sa fokusom na japanske, mongolske i kineske vojskovođe i zapovednike.

U opisu igre nam je obećana gomila novih jedinica, građevina i mehanika, kao i brojne istorijski precizne kampanje, što na papiru deluje sjajno, ali poučeni iskustvom prethodnih igara, pristupamo ovome obazrivo.

Ono što nas svakako odbija na prvu, jeste veoma čudan vizuelni stil, koji nam nije baš najjasniji i deluje kao da je igra izašla pre desetak godina, a ne kao nešto što će izaći u 2020. godini.

Čak nije ni do samog kvaliteta grafike, nego prosto u dizajnu, prezasićenosti boja i generalno “jeftinom” izgledu koji kao da je sišao sa mobilnih telefona.

No, nadamo se da će se to popraviti u kasnijim verzijama.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top