PC

Neko je napravio čitavu planetu Zemlju u Minecraftu i to u prirodnoj veličini

Moderi su poznati po tome da u video igrama mogu načiniti stvari koje možda developeri nisu ni mogli da zamisle, a pošto sada mnogi imaju višak slobodnog vremena zbog samoizolacije, pred nama je jedna neverovatna kreacija u igri Minecraft.

Moder koji je na internetu poznat kao PippenFTS je uspeo da rekreira čitavu planetu Zemlju i u prirodnoj veličini, odnosno razmeri 1:1. Naravno, ovo nije bilo moguće bez dodatnih alata, pošto Minecraft ima ograničenja u vidu visine i dubine gradnje, što je prevaziđeno alatom Cubic Chunks koji uklanja limit gradnje.

Ovaj alat je taj koji je omogućio da Zemlja u Minecraftu bude kreirana u prirodnoj veličini, ali je korišćen još jedan alat koji bi ubrzao proces “izgradnje” planete. Radi se o Terra 1-1 modu, koji geografske podatke konvertuje u blokove. čime dobijamo verodostojan reljefni prikaz čitave planete, što možete pogledati u videu ispod.

Projekat je i dalje daleko od završenog, pošto je potrebno ispeglati probleme koji sami spomeuti alati nisu uspeli da prevaziđu, a tiču se građevina i ograničenja sa hardverom. Zato je ovaj moder rešio da uključi čitavu zajednicu kroz projekat “Build the Earth” gde očekuje da mu se i ostali pridruže i rade na delovima Zemlje kojima je potrebna posebna pažnja.

Ovo je verovatno najveći modding projekat do sada, a pošto se već dosta ljudi uključilo u rad na njemu i daje svoj doprinos, a mi ćemo svakako pratiti kako se Zemlja razvija kocku po kocku.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top