PC

Activision tuži Netflix zbog “otimanja” direktora

Početak 2019. godine je bio dosta težak za Activision- Blizzard. Tada se dogodio najveći talas otpuštanja, a ova grupa je u januaru prošle godine za dva dana ostala bez dvojice finansijskih direktora.

Direktor finansija u Activisionu, Spenser Njuman, je gotovo istovremeno prešao da radi u drugom gigantu u industriji zabave, kompaniji Netflix. To je izgleda bolna rana gejming kompaniji, koja je krajem prošle nedelje pokrenula tužbu protiv Netflixa upravo zbog Spensera Njimena.

U tužbi se navodi da je prekršen ugovor prema kojem je Njuman trebao ostati na dužnosti direktora do aprila ove godine, kao i da ga je Netflix “oteo” tokom razgovora sa njima kao predstavnikom kompanije Activision kako bi potencijalno povećao svoje prisustvo na tržištu.

Activision traži nadoknadu štete nastale odlaskom Njumena, kao i trajnu zabranu koja bi onemogućila da Netflix pribegava ovoj pomalo prgavoj praksi.

Zanimljivo, ovo nije prvi put da Netflix to radi, i da je zato završio na sudu. Zbog “otimanja” zaposlenog je tužen, i izgubio je od strane Foxa, a i Viacom je nedavno pokrenuo sličnu tužbu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top