Vesti

Epic objavio Unreal Engine 5.3 Update

Epic Games je objavio da je Unreal Engine 5.3 konačno dostupan za javno preuzimanje. Epic Games je naporno radio na usavršavanju svog poznatog game engine-a i alata za kreiranje u realnom vremenu u 3D, puštajući ažuriranje za ažuriranjem koja neprekidno proširuju mogućnosti i funkcionalnost motora.

Prvi put lansiran u aprilu 2022, Unreal Engine 5 je izazvao veliku euforiju među programerima igara i filmskim stvaraocima. Za manje od dve godine, već postoji duga lista igara koje se razvijaju sa Unreal Engine 5, uključujući iščekivane naslove kao što su Tekken 8 i Black Myth: Wukong. Nekoliko igara napravljenih na Unreal Engine 5 takođe je objavljeno u 2023, sa Immortals of Aveum kao jednim od najpoznatijih primera.

U svojoj najnovijoj iteraciji, Unreal Engine 5 donosi mnoga poboljšanja za već dostupne funkcije, kao i nove, eksperimentalne funkcije. Nanite i Lumen, dve od najznačajnijih funkcija Unreal Engine 5, dodatno su unapređene u ažuriranju 5.3. Prema rečima Epic Games, Nanite sada pruža brže performanse za maskirane materijale, uključujući i lišće, i može predstaviti širi spektar površina. S druge strane, Lumen uz pomoć Hardware Ray Tracing-a sada ima proširene mogućnosti, kao što su višestruki odbici refleksija i bolje performanse na konzolama.

Osim ažuriranih osnovnih alatki, Unreal Engine 5.3 takođe uvodi razne eksperimentalne funkcije koje Epic planira da dalje razvija u budućim izdanjima. To uključuje Sparse Volume Textures (SVT) i Path Tracing heterogenih volumena za filmski kvalitet volumetrijskog renderovanja, kao i ortografsko renderovanje koje je korisno za pružanje stilske kamere. Programeri mogu takođe koristiti novi Skeletal Editor za bolju animaciju u Unreal Engine 5, a da ne pominjemo poboljšane funkcije za simulaciju tkanine.

Za filmske stvaraoce koji planiraju da uključe Unreal Engine u svoj radni tok, ovaj novo ažuriranje ima neke zanimljive dodatke kao što su Cine Cam Rig Rail Actor i unapređenja za VCam funkciju. Prvi omogućava emulaciju radnog toka i rezultata tradicionalnog kretanja kamere duž šina ili na dollyjima, dok drugi omogućava brže iteracije kroz korišćenje iPada u pregledu uzimanja kadrova. Unreal Engine 5.3 takođe omogućava filmskim stvaraocima da lakše snime brzu akciju snimajući pri sporijem broju sličica u sekundi.

S obzirom da je Unreal Engine 5.3 tek objavljen, može proći neko vreme pre nego što igrači vide igre koje koriste neke od istaknutih funkcija. Bez obzira na to, najnovija verzija Unreal Engine 5 je sada spremna za rad preko Epic Games Launchera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top