Vesti

Kreator igre Callisto Protocol napustio studio Striking Distance

Striking Distance Studios je relativno novi tim koji je osnovao Glen Schofield, poznat po Dead Space, još 2019. godine. Nakon lansiranja njihove debitantske igre ‘The Callisto Protocol’ krajem prošle godine, čini se da je studio naišao na neke probleme – sa osnivačem koji je sada zvanično napustio studio.

Kako je izvestio Jason Schreier iz Bloomberga, izvršni direktor i osnivač Striking Distance Studios, Glen Schofield, napušta studio, a izdavač Krafton potvrđuje da je “odlučio da potraži nove prilike”.

Međutim, ovo nije jedini veliki odlazak, jer se navodi da se i glavni operativni direktor i glavni finansijski direktor Striking Distance studija takođe rastaju. Iako nisu podeljeni konkretni detalji o tome zašto se ova promena dogodila, predstavnik Kraftona tvrdi da su sva 3 odlaska bila dobrovoljna – što sugeriše da to možda nije imalo veze sa performansama The Callisto Protocol.

U poslednjih nekoliko godina videli smo kako brojni veterani industrije napuštaju AAA studije kako bi pokrenuli svoje timove. Nažalost, ne čini se da su svi uspeli, a jedan drugi značajan primer je odlazak Jasona Blundella iz Deviation Games pre nego što su čak i isporučili jedan naslov.

The Callisto Protocol je primio neke kritike prilikom svog lansiranja u decembru prošle godine, iako su ga mnogi ipak uživali. S obzirom na to da je odlazak Schofielda usledio nakon niza otpuštanja prošlog meseca, biće zanimljivo videti šta Striking Distance Studios i Glen Schofield planiraju za svoju budućnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top