PC

Steam Deck 2 je najmanje 2-3 godine daleko

Prošlo je otprilike godinu i po dana otkako je Steam Deck lansiran, ali tehnologija prenosivog PC gejminga je od tada napredovala. Danas su dostupni čipovi poput Ryzen Z1 koji nude malo više snage od SoC-a koji se nalazi u Steam Deck-u. Međutim, Valve ne žuri da osveži svoju konzolu.

U intervjuu za CNBC na Tokyo Game Show ove nedelje, jedan od developera kompanije Valve, Pierre-Lou Griffais, potvrdio je da Valve ne planira da uskoro lansira novi Steam Deck. Kompanija vidi ciljnu performansu trenutnog modela kao “stabilnu” za narednih par godina.

Evo kompletnog relevantnog citata: “Trenutno nekako gledamo na ovaj cilj performansi koji imamo kao na stabilan cilj za par godina. Mislimo da je to prilično slatka tačka u smislu mogućnosti igranja svih iskustava iz ove nove generacije i do sada, nove verzije izlaze sa sjajnim iskustvima na Steam Decku”.

Griffais potvrđuje da Valve radi sa developerima na budućim izdanjima igara za Deck i prati povratne informacije. Sudeći po izjavi, Valve će nastaviti sa trenutnim modelom Steam Decka sve do tačke kada developerima zaista bude potrebna dodatna snaga od novijeg, snažnijeg čipseta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top