Vesti

Otkazana pucačina Hyenas je trebala biti najskuplja SEGA igra ikada

Pre nekoliko nedelja, SEGA je otkazala još jedan od svojih projekata, najiznenađujući od kojih je bio najavljeni šuter studija Creative Assembly, Hyenas. Sada možda znamo zašto je Sega odustala, jer je navodno trebalo da bude igra sa najvećim budžetom izdavača ikada.

Koliko god volimo kreativnu stranu razvoja igara, postoji poslovna komponenta koju ne možemo ignorisati. Pokretanje nove franšize nosi određeni rizik zbog konkurencije sa već uspostavljenim naslovima, a vođenje bilo čega što liči na live-service zahteva stalan razvoj, što dovodi do većih operativnih troškova.

Prema VGC, kao i izvorima koji su razgovarali sa YouTuberom Voloundom, projektu Hyenas je nedostajao pravac i napredak je usporen promenom motora usred razvoja. Takođe se tvrdi da je Creative Assembly počeo da radi na Hyenas nakon Alien Isolation, koji je bio kritički uspeh ali komercijalni neuspeh.

Najvažnije, tvrdilo se da Hyenas troši puno budžeta, sa jednim developerom koji procenjuje da je to možda najskuplja SEGA igra ikada, titula koju je prethodno držao Shenmue, koji je koštao 70 miliona dolara za izradu devedesetih godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top