Vesti

Xbox prolazi kroz poprilično obimnu reogranizaciju, oštrije će nadgledati rad Bethesda studija

Xbox je napravio promene u svom rukovodećem timu, sa značajnim promocijama koje su dobili Sarah Bond i Matt Booty.

Prema internom memou koji je poslao izvršni direktor Microsoft gaminga Phil Spencer i koji je video Verge, Bond – koja je bila korporativni potpredsednik Xbox brenda – sada će postati predsednica Xboxa.

To znači da će preuzeti vođenje Xboxovih hardverskih i softverskih platformi.

“Da bismo upravljali platformom danas i izgradili platformu sutrašnjice, okupljamo timove koji će to omogućiti”, rekao je Spencer u memou.

“Sarah Bond će voditi ovaj tim kao predsednica Xboxa, okupljajući Devices, Player & Creator Experiences, Platform Engineering, Strategy, Business Planning, Data & Analytics i Business Development.”

Spencer je takođe najavio da se Matt Booty, šef Xbox Game Studios, unapređuje na mesto predsednika gejming sadržaja i studija. To će obuhvatiti nadgledanje rada izdavača ZeniMax i Bethesde.

Kada je Microsoft 2021. godine kupio matičnu kompaniju Bethesde ZeniMax, dogovoreno je da Bethesda nastavi da posluje kao odvojeni entitet, sa mogućnošću da nastavi da objavljuje svoje igre.

Međutim, ranije ovog meseca, šef izdavaštva Bethesde, Pete Hines najavio je da napušta kompaniju nakon skoro 25 godina rada.

Prema memou Spencera, ZeniMax i Bethesda će nastaviti da rade odvojeno, ali će sada konačno izveštavati Bootiju, što znači bližu saradnju u budućim projektima.

Xbox reorganizuje svoje rukovodstvo, sa ovim promocijama, Spencer je delimično pripisao razočaravajuće lansiranje Redfalla Xboxovom pristupu razvoju bez intervencija “ZeniMax će nastaviti da posluje kao entitet sa ograničenom integracijom pod vođstvom Jamie Ledera”, objasnio je Spencer.

“Smatramo da proširena organizacija igračkog sadržaja – jedna koja omogućava Xbox Game Studios i razvojnim studijima ZeniMaxa da efikasno sarađuju zajedno – osnažuje te svetske studije da rade svoj najbolji rad u povećanju našeg portfolija igara koje igrači vole.”

Nakon izlaska Redfall i negativne reakcije koju je dobio, Spencer je rekao u intervjuu da bi Xbox trebao da uradi više na početku razvoja igre, u smislu pružanja pomoći Arkaneu i postavljanja očekivanja za ono što first-party igra treba da pruži.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top